Burgundi marharagu

Franciaország


Hozzávalók:
- 1 kg marhahús - nagyobb darabokra vágva
- 2 nagy sárgarépa - vastag karikákra vágva
- fél liter vörösbor
- 2 fej hagyma - nagyobb darabokra vágva
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 20 dkg darabolt füstölt hús (bármilyen lehet)
- 2 dl gyümölcspárlat
- 5 dkg liszt
- 20 dkg sampion gomba felezve
- 1 kk cukor
- 3 ek olaj
- 3 dkg vaj
- kakukkfű, babérlevél, aprított petrezselyem
- só, bors

Elkészítése Crock - Pot-ban:

Minden hozzávalót tegyél az edénybe, és keverd össze. Fedd le és állítsd a hőfokot a legmagasabb fokozatra. Mikor a hús megpuhult, tálald főtt burgonyával.
Jó étvágyat!

Elkészítése hagyományos módon:

Olvaszd föl a vajat, és add hozzá az olajat. Süsd meg benne a nagyobb kockára vágott borsozott, sózott húst.

A sárgarépát a hagymát és a füstölt húst tedd a marhához, és időnként kevergesd. Amikor a lábasban minden megpirult, add hozzá a lisztet és pirítsd 2-3 percig együtt.

Öntsd fel vörösborral és a gyümölcspárlattal, add hozzá a fűszereket és a cukrot. Adj hozzá még 2 dl vizet. Fedd le és főzd még kb. 2 és fél óráig.

Ha a hús megpuhult vedd le a fedőt és főzd még fél óráig, hogy a szósz besűrűsödjön. 
Tálald főtt burgonyával.
Jó étvágyat!

TIPP: Ízletesebb és omlósabb lesz a marhahús, ha főzés előtt fél napig vörösborban pácolod.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis