Elzászi sertésszelet

Franciaország


Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna - apróra vágva
- 50 dkg savanyú káposzta
- 4 nagyobb szelet sertéstarja, vagy karaj
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 1 ek. liszt
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- olaj, só, őrölt bors
- 1 leveskocka

Elkészítés:

A kiklopfolt hússzeleteket dörzsöld be borssal és kevés sóval, majd süsd mindkét oldalukat szép pirosra. Vedd ki a zsiradékból a húsokat és a visszamaradt lébe tedd bele a paradicsompürét, a leveskockát, a lisztet és a fokhagymát, valamint 3 dl vizet. Forrald fel.

Tedd a hússzeleteket egy mélyebb tűzálló tálba, szórd rá a szalonnadarabokat, fedd le a levétől kicsavart káposztával, és öntsd le az egészet a mártással.

Fedd le és kb. 40 - 50 percig sütőben párold meg (200 fok), majd a fedőt levéve, süsd még kb. 4- 5 percig.
Tálald tarhonyával.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis