Flamand marharagu zsemlegombóccal (Crock - Pot-ban)

Belgium

Az eredeti recepten annyit "változtattam" csak, hogy nem töltök időt a főzéssel... de megtalálod itt a Crock - Pot nélküli változatot is. :)


Hozzávalók:
- 1 kg fehérpecsenye feldarabolva
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 3 dl sör
- 1 ek borecet
- 1 nagyobb répa (nagyobb darabokra vágva)
- 1 ek olaj
- 2,5 dl forró víz
- 4 nagy fej vöröshagyma nagyobb kockákra vágva
- 2 kk barna cukor vagy porcukor
- 1 marhahúsleves - kocka
- só, őrölt bors
- 1 + 1/2 ek aprított petrezselyemzöld
......................................................................................................................
Elkészítés Crock - Pot-ban:

Az összes hozzávalót tedd az edénybe. Nem kell, hogy rétegezd, nem kell, hogy szépen elrendezd, csak tegyél bele mindent, és az legjobb, ha kicsit össze is kevered.
Fedd le, és állítsd a hőfokot a legmagasabb fokozatra. Akár ott is hagyhatod egész délelőtt, vagy délután, "had főljön a saját levében" ... :)) (Ennek az elkészítési módnak az előnye többek között az, a hús lehet fagyott, vagyis a mélyhűtőből, egyenesen a főzőedénybe teheted, felolvasztás nélkül.)

Amikor a hús megpuhult (kb. 4-5h), tedd tálalóedénybe, szórd meg tetejét 1/2 ek friss petrezselyemmel. Tálald főtt burgonyával, vagy zsemlegombóccal.
Jó étvágyat!

Elkészítés hagyományos módon:

Egy serpenyőben az olajon pirítsd meg a húsdarabokat, majd vedd ki őket és tedd félre.

A darabolt hagymát a vajon fonnyaszd meg, szórd meg liszttel, keverd össze, majd add hozzá a barna cukrot vagy porcukrot és a borecetet, alaposan keverd össze.

Add hozzá a húst és a répát, öntsd fel a vízzel és a sörrel. Tedd hozzá a leveskockát, sót, borsot és az 1 ek petrezselyemzöldet.

Fedd le a fazekat, és lassú tűzön főzd 2 - 2,5 órát.
Amikor a hús megpuhult, tedd tálalóedénybe, szórd meg tetejét 1/2 ek friss petrezselyemmel. Tálald főtt burgonyával, vagy zsemlegombóccal.
Jó étvágyat!
.........................................................................................................................
Zsemlegombóc, ahogyan én készítem:

- 5 dkg Bacon szalonna - felkockázva, megsütve, zsírjával együtt
- 4 szikkadt zsemle - kockára vágva szárazra pirítva
- só, bors
- 1 hagyma - darabolva olajon megfonnyasztva
- kb. 1 liter sűrű nokedlitészta

A nokedlitésztába forgass bele minden hozzávalót, majd kanállal tegyél sós, forrásban lévő vízbe kisebb gombócokat. A gombócokat forgasd meg a vízben, amelyek közben megnőnek, kb. 5 perc. Akkor jó, ha a szétvágott gombóc közepe nem folyik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis