Almaborban párolt vadnyúl

Egyszerű, gyors, finom.

Hozzávalók:
- 1,5 kg vadnyúl (comb)
- 5 dl almabor
- 3 ek. olaj
- 6 kis fej vöröshagyma nagyobb kockákra vágva
- 2 paradicsom, héj nélkül
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa vastagabb karikákra vágva
- 1 ek liszt
- 1 kk kakukkfű
- 2 babérlevél
- só, őrölt bors
.....
Elkészítés Crock - pot -ban:

Tegyél minden hozzávalót a főzőedénybe, kissé keverd össze, és állítsd magas fokozatra, 4-5 óra. Tálald zsemlegombóccal.
Jó étvágyat!
......
Elkészítés hagyományos módon:

Darabold fel a nyulat és dörzsöld be sóval, borssal és egy lábasban olajon süsd szép pirosra a húsdarabok minden oldalát. Amikor szépen megpirult, vedd ki az olajból és tedd félre.

A visszamaradt zsiradékba tedd bele a hagymát és a sárgarépát és nagy lángon pirítsd 2-3 percig. Szórd meg liszttel és kevergesd míg a liszt világosbarnára pirul, majd öntsd fel almaborral és keverd jól el.

Tedd vissza a lébe a húsdarabokat, add hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Gyengén sózd és borsozd meg, és lefedve főzd lassú tűzön 45 percig, majd fedő nélkül, míg a folyadék nagy része elpárolog.
Tálald főtt burgonyával, vagy vajas spagettivel.
Jó étvágyat!

TIPP: Készítheted házinyúlból is, de persze más lesz az íze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis