Portugál chilis csirke

Portugália

Hozzávalók:
- 1 csirke 8 darabba vágva (kb. 1.5 kg)
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 dl olívaolaj
- 2 evőkanál(!) őrölt, erős chilipaprika
- 1 kk. só

Mártáshoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek citromlé

Elkészítés:

A chilit, a sót, a fokhagymát és az olaj felét, géppel jól mixeld össze, majd öntsd egy mély tálba, add hozzá a maradék olajat is.

Tedd bele a csirkedarabokat, forgasd meg, és hagyd a keverékben 2 órát pácolódni, majd serpenyőben párold puhára a csirkedarabokat.

Közben olvaszd meg a vajat, keverd össze a citromlével, és mikor a csirke kész, közvetlenül tálalás előtt öntsd a húsra. Tálald rizzsel, és/vagy párolt zöldségekkel.
Jó étvágyat!

TIPP: Készítheted a szárnyas különböző részeiből is pl. csak szárny, csak comb, mell...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis