Hozzávalók:
- 4 szelet nagyobb sertéskaraj
- 5 dkg vaj
- 1 ek olaj
- 2 nagy fej hagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 dl húsleves (leveskockából is jó)
- 2 dl fehérbor
- 3 ek zsemlemorzsa
- 4 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Serpenyőben vajon és egy ek olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a bort, és a húslevest. Tedd félre.
Keverd össze a zsemlemorzsát a sajttal, és forgasd meg benne a hússzeleteket, majd rakd őket egy olyan tűzálló edénybe amiben elférnek egymás mellett.
A hagymás - boros keveréket óvatosan öntsd a húsok alá, és előmelegített sütőben süsd puhára a húst. A lét szükség szerint pótold sülés közben, egyenlő arányban a bort és a húslevest.
Tálald burgonyapürével és vegyes zöldséggel vagy fejes salátával.
Jó étvágyat!