Alföldi tarja

Hozzávalók:

- 50 dkg tarja szeletekben
- 2 nagy hagyma
- 3 nagy piros paprika
- 2 nagy fehér paprika
- 2 nagy paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk bors
- 1 tk só
- 1 leveskocka
- 1 kk őrölt kömény
- 1/2 csípős paprika


Elkészítés:

Keverd össze a borsot a sót a köményt és dörzsöld be vele a hússzeleteket. 

A Füstölt szalonnát darabold apró kockákra és süsd meg. Tedd bele a hússzeleteket és süsd szép pirosra mindkét oldalukat és párold kb 10 percig. Amikor kész, vedd ki a lábasból és tedd félre. 

A megmaradt zsiradékba tedd bele a felaprított hagymát és párold meg. Tedd hozzá az őrölt paprikát, keverd el és öntsd bele fél dl vizet.

Tedd bele a pirított hússzeleteket a leveskockát a csíkokra vágott paprikákat és egészben a csípős paprikát. Keverd jól el, öntsd fel 2 dl vízzel és fedd le.

A paradicsomot mártsd forró vízbe és húzd le a héját. Darabold fel és dobd az edénybe. Lefedve párold puhára a húst.



Tálald apró galuskával, vagy sajtos - bosros tekerccsel, és friss káposztasalátával.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis