Csirkemell lecsóval

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 db nagyobb kaliforniai paprika
- 1/4 csípős zöldpaprika
- 2 db nagyobb hagyma
- 4 db nagy paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 leveskocka
- sülthús fűszerkeverék
- só, bors, olaj

- tarhonya

Elkészítés:

A füstölt szalonnát kockázd fel, és süsd zsírjára, majd dobd rá a kockára vágott paprikákat a csíkokra vágott hagymát és a cikkekre vágott paradicsomokat. Mielőtt a paradicsomot felvágnád, mártsd forró vízbe és húzd le a héját.

Tedd hozzá a leveskockát, sót, borsot és gyakori kevergetés mellett párold össze a lecsót.

A csirkemellet szeleteld vékonyabb lapos szeletekre (6-8 darab), és dörzsöld be a hússzeletek mindkét oldalát a fűszerkeverékkel. Kevés olajon pirítsd meg a csirkemelleket, és süsd készre.


A tarhonyát zsiradék nélkül pirítsd barnára egy lábasban majd öntsd fel annyi vízzel, hogy kb 2 ujjnyival ellepje a tésztát. Sózd és főzd meg. Amikor a víz elfőtt róla, húzd le a tűzről, takard le, hogy a maradékot is magába szívja. Gyakran keverd meg, így nem fog összeragadni.


Tálaláskor a tarhonyára és a hússzeletekre szedd a lecsót, tálald friss uborkasalátával.
Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis