Csirkés tekercs

Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemell
- 1 fél vöröshagyma
- 1 cs leveles tészta
- 2 főtt tojás
- 4 lapka sajt
- bors, bors
- 1 tk brassói fűszerkeverék
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet fokhagymapor

Tetejére:
- 1 tojás
- 3 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A leveles tésztát tedd sütőpapírra és hajtsd szét. A csirkemellet vágd hosszú, nem túl vékony csíkokra. Helyezd hosszában két sorban a tésztára. Az első sor az egyik hosszabbik oldalhoz közelebb kerüljön a második pedig az első sorhoz közelebb. Vagyis a második sor és a tészta másik széle között legyen nagyobb hely. Szórd meg a fűszerkeverékkel a csirkemelleket. 


A tojásokat vágd cikkekre, a lapkasajtokat vágd négyfelé és tedd a csirkedarabokra. 

A vajat olvaszd fel. Keverd el benne a lisztet és apránként öntsd fel tejjel, sűrítsd be. Szórd bele a szerecsendiót a fokhagymaport és oszd el a csirkecsíkok tetején.

A vöröshagymát karikázd fel, és szórd a mártás tetejére. Sózd és borsozd meg az egész rakományt. 

A sütőpapír segítségével tekerd fel mint a bejglit. A szélesebb tésztarészt hajts a középen fekvő sorra, majd a sütőpapír segítségével hajts a másik sorra. A hajtás vége alulra kerüljön.

Kend meg a tetejét tojással, és szórd meg sajttal. Told előmelegített sütőbe és szép barnára pirítsd meg a tetejét.


200 fok 20 perc.
Tálald friss ecetes salátával és burgonyapürével.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis