Göngyölt (csípős) karaj

 Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet karaj (csont nélkül)
- 1 cs leveles tészta
- 10 dkg kenhető sajt
- 1/4 vöröshagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk oregano
- 1 tk só
- 1 kk pepperoncino (őrölt csípős paprika)
- olaj
- 1 tojás
- reszelt sajt
- 1 tk vaj

Elkészítés:

A sót a borsot az oreganót és a csípős paprikát keverd össze és dörzsöld be velük a hússzeletek mindkét oldalát. Tedd forró olajba, pirítsd szép pirosra, majd fedő alatt párold készre a húst. Vedd ki az edényből, tedd félre, hogy kihűljön.

Hajtsd szét a tésztát, és vágd hosszában ketté, majd keresztben négyfelé, így 8 db négyzetet kapsz. Minden lapocskát kenj meg bőségesen sajttal, és oszd el rajtuk a nagyon vékonyra szeletelt hagymát. A lapocskákat később a hússal együtt feltekerjük tehát a tekerési irányra vízszintesen helyezd a hagymadarabokat, így nem szúrják ki a tésztát.

Minden tésztadarabra tegyél egy szelet húst és tekerd fel. A hús tekerés közben eltörik, de ez nem baj. :)) A végét kissé csípd a tésztához, és a széleket is lapogasd össze. 

Sütőpapírra tedd a hajtott széllel lefelé. Kend meg a tetejét tojással, szórd meg sajttal, és told előmelegített sütőbe. Süsd szép pirosra a sajtot a tetején.

200 fok. 20 perc

Tálald burgonyapürével, és friss fejessalátával. A megmaradt zsíradékba keverd bele a vajat és 1 - 2 perc alatt kissé sűrítsd be. Tálaláskor tegyél  minden tányérra 1 evőkanállal. 
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis