Húsgombócok pikáns paradicsomban

Hozzávalók:
- 300 ml paradicsomlé
- 30 dkg darált marhahús
- 1 zsömle
- 1 dl tej
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 kk fokhagymapor
- 1/2 édes paprika
- 1 kisebb csípős paprika
- 1 ek liszt
- 2 ek. cukor
- só, bors

Elkészítés:

Áztasd a zsömlét a tejbe és nyomkodd szét. A vöröshagymát darabold apróra és kevés olajon fonnyaszd meg.

Keverd össze a darált húst a zsömlével a vöröshagymával, a tojással, sóval, borssal és fokhagymaporral. Formálj a masszából gombócokat és süsd szép barnára forró olajban.

Olajon pirítsd meg 1 ek lisztet majd öntsd fel 200 ml vízzel és öntsd bele a paradicsomlevet. Tedd bele a  fél szelet édes paprikát a félbe vágott csípős paprikát, sót, borsot és forrald fel. Keverd bele a cukrot, a megsült húsgombócokat és főzd készre a paradicsommal kb. 10 perc alatt.

Tálald friss kenyérszeletekkel.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis