Paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók:
- 300 ml paradicsomlé
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek liszt
- 1 nagyobb darab zellerszár
- 2 ek. cukor
- 30 dkg darált csirkemell
- 1 zsömle
- 0,5 dl tej
- 1 ek. apróra vágott petrezselyem
- 1 tojás
- só, bors
- 4 nagyobb (új)krumpli

Elkészítés:

A zsömlét áztasd a tejbe és nyomkodd szét. Keverd bele a darált húst, tojást, a petrezselymet, sót, borsot. Formázz gombócokat és olajban süsd meg.

Olajon pirítsd meg a lisztet és önt fel 2 dl vízzel, majd öntsd bele a paradicsomlevet. Szórd bele a bazsalikomot, sót, borsot és tedd bele a zellerszárat is. Főzd 10 percig, majd tedd bele a megsült húsgombócokat a cukrot és újabb 10 percig főzd össze.

A krumplikat a héjukban főzd meg, majd húzd le a héját és vágd kockákra. Tálaláskor tedd a mártásba  és szórd meg tetejét friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis