Pikáns csirke

Hozzávalók:
- 1,2 kg csirkehús
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fokhagymagerezd
- 30 dkg borsó
- 1 tk rozmaring
- 1 kk. őrölt bors
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom
- 1 leveskocka
- 1 ek liszt
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 hagyma
- 1 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

A csirkedarabokat tisztítás után szárítsd meg és dörzsöld be citromlével. A szalonnát vágd csíkokra és süsd ropogósra. Add hozzá a vajat. Tedd bele a csirkedarabokat, pirítsd meg, majd vedd ki a lábasból és tedd félre. 

A visszamaradt zsiradékba tedd bele az aprított vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát, a csiperkegombát és a borsót. Add hozzá a rozmaringot és a borsot. Keverd jól el, és párold 10 percig.

Szórd bele a lisztet és keverd el. Tedd bele a csirkedarabokat és önts hozzá 3 dl vizet. Dobd bele a leveskockát és a négyfelé vágott fél citromot. Fedd le és párold készre. 

Tálald hosszú szemű, pergősre főzött fehér rizzsel, és szórd meg friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat!

TIPP: A csirke bármely részéből elkészíthető. Ha szárnyból, vagy mellből készül, a sütési idő jóval kevesebb. Ebben az esetben használj konzev, - vagy előfőzött borsót.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis