Pusztapörkölt

Hozzávalók:
 - 4 nagyobb szelet tarja
- 50 dkg burgonya
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 csípős pirospaprika
- 2 paradicsom
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 2 ek sült hús fűszerkeverék
- só, bors, olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket dörzsöld be a fűszerkeverékkel és olajon süsd szép barnára mindkét oldalukat, és kissé párold meg. Amikor kész, vedd ki a léből a szeleteket és tedd félre. 

A visszamaradt lébe tedd bele a hagymát és  párold meg, majd add hozzá az őrölt pirospaprikát keverd jól el, és önts hozzá fél dl vizet. Tedd vissza a tarját az edénybe és a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítsd együtt.

Öntsd fel vízzel, de csak annyira, hogy éppen ellepje a húst. Tedd bele a csípős paprikát a felezett zöldpaprikát, és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. 

A paradicsomot mártsd forró vízbe, húzd le a héját és felkockázva tedd a húshoz. Szórd bele a köményt, sót, borsot, és lefedve párold puhára a húst. 

A burgonyát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. Amikor a hús puha, tedd az ételhez, ami akkor kész amikor a krumpli is megpuhult.
Jó étvágyat!

TIPP: Elkészítheted úgy is, hogy a krumplit nem a hússal együtt főzöd, hanem megfőzöd addig külön, amíg a hús fől. Amikor az kész, már tálalhatod is együtt.

... és nincs is jobb hozzá, mint a friss, ropogós csalamádé. ... és a frissen sült Császárzsömle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis