- 4 nagyobb karaj
- 20 db nagyobb sampion gomba
- 3 ek mustár
- 150 ml vörösbor
- 5 dkg reszelt sajt
- 5 dkg sonka (apró kockákra vágva)
- 5 dkg savanyú káposzta
- só, bors, grill fűszerkeverék
- 1 ek liszt
- 50 ml tejszín
Elkészítés:
Dörzsöld be a húsok mindkét oldalát a fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd olajon süsd pirosra mindkét oldalukat.
Tedd át a húsokat egy sütőtálba, öntsd rá az olajat, az 1 dl vörösbort, a mustárt és 1 dl vizet. Fedd le, told a sütőbe és párold puhára.
A gombák szárát szedd ki, ezekre nem lesz szükség. Keverd össze a sonkát a savanyú káposztát és a reszelt sajt felét a tejszínnel. Púpozd a gombákra és helyezd őket egy kisebb tepsibe. Szórd meg a tetejüket a maradék reszelt sajttal, öntsd alá a maradék vörösbort és sütőben pirítsd rá a sajtot.
Amikor a hús megpuhult, a lébe keverj bele 1 ek lisztet és told vissza a sütőbe pár percre.
Tálald friss salátával és főtt krumplival.
Jó étvágyat!