Szegedi csirkegulyás

Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1 nagy vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 2 hosszabb répa felszeletelve
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 petrezselyemgyökér felszeletelve
- 1 vastag zellerszár
- 1 kisebb zellergumó kockázva
- 1 nagy paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1/2 csípős zöldpaprika
- 1/2 kisebb kaliforniai paprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1/2 kk őrölt kömény
- 1 ételízesítő kocka
- só, bors, olaj

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát, és a kockára vágott paprikákat (a csípős kivételével), olajon kissé pirítsd meg. Tedd bele a zúzott fokhagymát, köményt és az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel 2 ek vízzel. 

Tedd bele az ételízesítő kockát és a zöldségeket: zellergumó, petrezselyemgyökér, répa és 2-3 percig főzd össze a paprikás lével.

Tedd bele a darabolt csirkét sózd és borsozd meg. Keverd jól el, és pár pillanatig pirítsd össze. Öntsd fel  3dl vízzel, add hozzá a 2-3 részbe vágott zellerszárat és fedő alatt párold félig puhára.

Húzd le a paradicsom héjját és darabold fel, a burgonyát vágd kockákra. 

Amikor a csirke félig kész, add hozzá a paradicsomot a burgonyát és a csípős zöldpaprikát. Engedd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi. 


Lassú tűzön főzd készre, tálald külön főzött csipetkével és/vagy köményes csavart zsömlével.
Jó étvágyat!

TIPP: Bevallom neked, hogy sokszor nincs "kedvem" és sokszor időm sem, megvenni külön - külön a zöldségeket (répát, zellert, stb.) Inkább veszek egy - egy hatalmas tasak fagyasztott zöldségleves alapot különböző variációkban, és ebből teszek a levesbe. Előnye ezen túl, hogy kéznél van amikor csak kedvem szottyan az ételeimet gazdagítani egy kis zöldség - keverékkel. 
... és már hallom is: "Ja, a rohanó világunk!" :))) De egyetértek!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis