Bolognai tekercs

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 30 dkg darált hús
- 1 kis vöröshagyma darabolva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 200 ml paradicsommártás
- 1 tk oregano
- 1 tk bazsalikom
- 2 dkg reszelt sajt
- 1 tojássárga
- olaj
- só, bors


Elkészítés:

Olajon fonnyaszd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, szórd bele a borsot a bazsalikomot, majd dobd rá a darált húst, sózd meg és pirítsd meg. 

Öntsd rá a paradicsomot és szórd bele az oreganót. Főzd össze 7-8 perc alatt.

Nyújtsd ki a tésztát és egyenletesen halmozd a tetetjére a darált húst. Tekerd fel, mint a bejglit és csípd össze a két végét.

Kend meg a tészta tetejét tojással, szórd meg sajttal, told előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra a tetejét.

200 fok, 15 perc.
Tálald salátával és rizzsel.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis