Göngyölt kolbász

Hozzávalók (4 személyre):

- 1 cs. leveles tészta
- 4 nagyobb szelet gépsonka
- 4 nagyobb kelkáposztalevél
- 4 db vékonyabb ízes (lehet füstölt vagy csípős) kolbász
- 1 tojássárga
- olaj, só


Elkészítés:


A káposztaleveleket mosd meg, és dobd forrásban lévő vízbe 2-3 percre. Mikor kissé összeesett, vedd ki és tedd papírtörőre száradni. 

Vágd a leveles tésztát 4 egyforma nagy részre. Szórd meg a tésztadarabokat egy kevés sóval, majd tegyél mindegyikre egy káposztalevelet, egy szelet sonkát erre pedig a kolbászt. Tekerd fel a tésztával mint egy tekercset, a végeket és a széleket kissé csípd össze. 

Tedd a tekercseket sütőpapírra, kend be tetejüket a tojássárgával és előmelegített sütőben süsd szép pirosra.

180 fok, 25 - 30 perc.
Tálald friss ropogós, zöldsalátával!
Jó étvágyat!

TIPP: A káposzta és a sonkaréteg közé tegyél egy nagyon vékony szelet füstölt sajtot!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis