Spárgával töltött bárány

Hozzávalók:


- 600 gr borjúborda egészben
- kb. 10 db zöld spárga
- 1 tojás
- 40 gr vaj
- 40 gr parmezán sajt
- 1 szál aprított rozmaring
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1 szál aprított zsálya
- 1 dl fehér bor
- 2 dl húsleves (lehet leveskockából is)
- 2 ek olivaolaj
- só, bors

Elkészítés:

Tisztítsd meg a spárgát, és aprítsd 1-1,5 cm-es darabokra. Olvaszd fel a vaj felét, tedd bele a spárgát pirítsd 2-3 percig majd add hozzá az aprított petrezselyem levelet a tojást, sót és a borsot. Keverd jól el és süsd addig, amíg a tojás összeáll. 

Vágj a bárányhúsba egy mély zsebet hosszában. Keverd a spárgához a parmezán sajtot és töltsd az üregbe. A hús széleit tűzd össze nagyobb hústűvel, vagy fogvájóval. 

Olvaszd fel egy serpenyőben a maradék vajat, a 2 ek oliva olajat és a hús minden oldalát hirtelen süsd át. Ha már szép piros színt kapott, tedd át egy lefedhető magas falú tepsibe (vagy jénai, vagy cserépedénybe) majd önts bele a bort és a húslevest. 

Tedd bele a zöldfűszereket és fedd le az edényt. Told előmelegített sütőbe és párold meg. Mikor a hús elkészült puha, vedd le a fedőt és a legfelső rácson süsd szép barnára a tetejét.

180 fok, 45 perc.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis