Tészta:
- 500 gr liszt
- 1 cs szárított (7gr) élesztő
- 100 ml olaj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 250 ml tej
Töltelék:
- 3 vastag, hosszú virsli (vagy 12 db kicsi, vékony)
Tetejére:
- 1 tojás
- 2 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrj laza tésztát, vagy bízd a dagasztógépre (ha van), majd pihentesd 60 percet.
Tegyél sütőpapírt egy nagyobb méretű gáztepsibe, és nyújtsd bele a tésztát.
Pizzavágóval, vágj hosszanti, kb 1,5 cm-es csíkokat a tésztába. Ne vágd végig, a széleknél kb 1 cm tésztacsík maradjon.
A virsliket vágd hosszában is és keresztben is ketté. Így összesen 12 db virsli lesz belőle. Szövögesd a tésztacsíkok közé a virsli rudacskákat.
Kend meg a tészta tetejét tojással, szórd meg reszelt sajttal, és keleszd 25-30 percet. Told előmelegített sütőbe, és süsd szép pirosra a sajtot a tetején.
Jó étvágyat!
200 fok, 20 perc.