Sült pulykacomb

Hozzávalók: 
- 1 pulyka alsócomb
- 1 pohár száraz fehérbor
- 1 szál rozmaring
- 2 ek víz
- só

Elkészítés Crock - Pot-ban:

A húst dörzsöld be a sóval, majd tegyél mindent a főzőedénybe, kapcsold magas fokozatra és főzd 4,5 - 5 órát.

Amikor a pulyak puhává sült, vedd ki a combot az edényből, és tedd egy nagyobb serpenyőbe. A pulykacombot kevés olajon pirítsd meg szép pirosra. Ha kész, már tálalhatod is, tetszőleges körettel, és savanyúsággal.
Jó étvágyat!

Hagyományos módon,
tegyél mindent egy magas falú tepsibe, vagy lefedhető cserépedénybe és told a sütőbe. Időnként locsold meg a húst és ellenőrizd a hús alatt a folyadékot.

A párolás végén vedd le a fóliát, vagy a fedelet a húsról és pirítsd szép pirosra a pulykát.
Jó étvágyat!

TIPP: A hús alatt visszamaradt folyadékot öntsd egy lábasba. (A rozmaringot dobd el.) Keverj hozzá 1 kk lisztet, 1 kk mustárt és folytonos keveréssel, lassú tűzön főzd sűrűre a mártást.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis