Hozzávalók:
- 4 vastag szelet pulykamell filé
- 2 csirkemáj
- 2 zsemle
- 1 tojás
- 1 aprított vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- 2 dl tej
- 1 ek aprított petrezselyem
- só, bors, olaj
Elkészítés:
A zsemlét áztasd a tejbe, majd
nyomkodd ki. A májat vágd apró kockákra. A vöröshagymát kevés olajon párold
meg, majd add hozzá a májat. Nagy lángon kevergetve süsd 3-4 percig. Húzd le a
tűzről, majd alaposan keverd össze a zsemlével, a tojással, a petrezselyemmel,
sóval, borssal. Ha szükséges tegyél bele kevés zsemlemorzsát.
Mindegyik
hússzeletbe vágj egy zsebet, melyeket tölts meg a masszával. A hússzéleket tűzd
össze fogvájóval, majd sorakoztasd kivajazott tepsibe.
Önts alá egy fél pohár
vizet, takard le fóliával és sütőben párold majdnem puhára. Végül vedd le a
fóliát és süsd készre a húst. Tálald vegyes zöld körettel.
Jó étvágyat!