Töltött hústarisznya



Hozzávalók:
- 4 vastag szelet pulykamell filé
- 2 csirkemáj
- 2 zsemle
- 1 tojás
- 1 aprított vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- 2 dl tej
- 1 ek aprított petrezselyem
- só, bors, olaj

Elkészítés:

A zsemlét áztasd a tejbe, majd nyomkodd ki. A májat vágd apró kockákra. A vöröshagymát kevés olajon párold meg, majd add hozzá a májat. Nagy lángon kevergetve süsd 3-4 percig. Húzd le a tűzről, majd alaposan keverd össze a zsemlével, a tojással, a petrezselyemmel, sóval, borssal. Ha szükséges tegyél bele kevés zsemlemorzsát. 

Mindegyik hússzeletbe vágj egy zsebet, melyeket tölts meg a masszával. A hússzéleket tűzd össze fogvájóval, majd sorakoztasd kivajazott tepsibe. 

Önts alá egy fél pohár vizet, takard le fóliával és sütőben párold majdnem puhára. Végül vedd le a fóliát és süsd készre a húst. Tálald vegyes zöld körettel. 
 Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis