Epres pite



Vigyázat, a töltelék lágy és epres … eperimádóknak.



Hozzávalók:
A tészta:
-120 g puha vaj
-300 g liszt
-60 g cukor
-150 ml meleg víz
-csipet só

A töltelék + öntet:
-750 g eper
-3 ek cukor
-8 db összemorzsolt babapiskóta
-3 ek vaníliás cukor
-250 ml édes vörösbor

Elkészítés:

A tésztához a vajat morzsold el a liszttel, majd a hozzávalókból gyúrj tömör tésztát. Csomagold fóliába, majd 30 percet pihentesd hűtőben.

A megmosott epret darabold össze, szórd meg 1 ek cukorral és tedd félre.

Nyújtsd ki a tészta 2/3 részét enyhén lisztezett felületen, 3 mm vékony lappá. Majd bélelj ki a tésztával egy 22 – 24 cm átmérőjű, (sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformát.

A morzsolt babapiskótát terítsd szét a tésztán, majd simíts rá 500 g cukrozott epret.

Nyújtsd ki a megmaradt tésztát, szurkáld meg villával és borítsd a torta tetejére. Alaposan nyomkodd össze a tészta alsó és felső széleit (zsinórt formázva a tészta peremén), majd told a sütőbe és süsd meg.

Előmelegített sütő, 200 fok, 20 perc.

Vedd ki a sütőből egy pillanatra, szórd meg porcukorral és told vissza még 10 percre.

Az öntethez a maradék epret a lével együtt tedd főzőedénybe a bor felével és 1 ek. cukorral. Mérsékelt lángon, állandó keveréssel, főzz belőle sűrű krémet, majd turmixold össze a bor másik felével és tálald a pitével együtt.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis