Szilvatorta



A lágy piskótatészta tejszínes, gyümölcsös tölteléket rejt.


Hozzávalók:
-4 tojás
-100 g cukor
-150 g liszt
-1 tasak vanilincukor
-csipet só

Töltelék:
-1 nagy, hámozott őszibarack
-3 sárgabarack
-7 nagy szilva
-4 evőkanál cukor
-150 ml tejszín
-1 ek szilvapálinka

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba. Add hozzá a cukrot és egy csipet sót. Verd nagyon habosra elektromos habverővel, majd szitáld hozzá a lisztet és a vanilincukrot. Dolgozd el óvatosan, alulról felfelé keverve.

Egy 24 cm átmérőjű magas, bordázott falú sütőformát kenj ki vajjal és szórd be liszttel. Töltsd bele a masszát és süsd meg. Ha megsült borítsd rácsra és hagyd teljesen kihűlni.

Előmelegített sütő, 190 fok, 30 perc.

Vágj apró kockára 3 szilvát és a barackokat, majd szórd meg porcukorral és tedd félre.  

Vágd körbe a sütemény tetejét úgy, hogy a szélektől körben kb 5 cm széles rész maradjon a tésztából.  Ezután a karikán belül vágd ki a sütemény tetejét vigyázva, hogy az alját ne vágd ki. Vagyis készítsd egy csinos kis zsebet a tortában. A kivágott részt morzsold szét és tedd félre.

Turmixold össze a 3 szilvát 3 evőkanál porcukorral és az 1/3 részét keverd a kemény habbá vert tejszínbe. A kockára vágott gyümölcsöket is keverd hozzá, majd töltsd meg vele a torta belsejét.

A szétmorzsolt piskótához keverd hozzá a maradék szilvapépet egy evőkanál szilvapárlattal, majd kend a torta tetejére.

A maradék egy szilvát szeleteld fel, és díszítsd vele kedved szerint a csodásan finom süteményed tetejét.  Végül koronázd meg egy kis porcukorral a tetején.
Jó étvágyat!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis