A lágy piskótatészta tejszínes, gyümölcsös tölteléket
rejt.
Hozzávalók:
-4 tojás
-100 g cukor
-150 g liszt
-1 tasak vanilincukor
-csipet só
Töltelék:
-1 nagy, hámozott őszibarack
-3 sárgabarack
-7 nagy szilva
-4 evőkanál cukor
-150 ml tejszín
-1 ek szilvapálinka
Elkészítés:
Üsd a tojásokat egy tálba. Add hozzá a cukrot és egy
csipet sót. Verd nagyon habosra elektromos habverővel, majd szitáld hozzá a
lisztet és a vanilincukrot. Dolgozd el óvatosan, alulról felfelé keverve.
Egy 24 cm átmérőjű magas, bordázott falú sütőformát kenj
ki vajjal és szórd be liszttel. Töltsd bele a masszát és süsd meg. Ha megsült
borítsd rácsra és hagyd teljesen kihűlni.
Előmelegített sütő, 190 fok, 30 perc.
Vágj apró kockára 3 szilvát és a barackokat, majd szórd
meg porcukorral és tedd félre.
Vágd körbe a sütemény tetejét úgy, hogy a szélektől
körben kb 5 cm széles rész maradjon a tésztából. Ezután a karikán belül vágd ki a sütemény
tetejét vigyázva, hogy az alját ne vágd ki. Vagyis készítsd egy csinos kis
zsebet a tortában. A kivágott részt morzsold szét és tedd félre.
Turmixold össze a 3 szilvát 3 evőkanál porcukorral és az
1/3 részét keverd a kemény habbá vert tejszínbe. A kockára vágott gyümölcsöket
is keverd hozzá, majd töltsd meg vele a torta belsejét.
A szétmorzsolt piskótához keverd hozzá a maradék
szilvapépet egy evőkanál szilvapárlattal, majd kend a torta tetejére.
A maradék egy szilvát szeleteld fel, és díszítsd vele
kedved szerint a csodásan finom süteményed tetejét. Végül koronázd meg egy kis porcukorral a
tetején.
Jó étvágyat!