Tökéletes harmónia a gyümölcs a krém és a leveles tészta
között. … bár, bevallom meg kell érte dolgozni…
Hozzávalók:
- 1 cs (250 g) leveles tészta
A töltelékhez:
- 1 ananász, vagy 1 doboz ananászkonzerv
- 50 g porcukor
- 100 g kandírozott narancshéj
- rum
- 150 g babapiskóta
A krémhez:
- 3 tojás
- 60 gr kristálycukor
- 50 g liszt
- 1 tasak vanilincukor
- 250 ml tej
- 1 narancs reszelt héja
- 25 g vaj
- 3 amaretti (mandulás keksz) darálva
Tetejére:
- 3 ek.
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Ha friss az ananász tisztítsd meg, szeleted fel,
távolítsd el a fás részeit.
Tedd az ananászszeleteket egy tányérra, szórd meg
porcukorral, keverd el a kandírozott narancshéjjal és a rummal, majd hagyd
állni.
A krém elkészítéséhez keverd el a tojások sárgáit a
cukorral, és verd fel habosra elektromos habverővel, majd keverd hozzá a
lisztet és a vanilincukrot.
Melegítsd fel a tejet a narancs reszelt héjával és a
vajjal, majd öntsd fokozatosan a tojásos keverékhez. Keverd el jól, majd öntsd
vissza a keveréket abba az edénybe amelyikben a tejet melegítetted.
Folytonos keverés mellett kezd főzni, majd amikor
sűrűsödni kezd, húzd le a tűzről és keverd bele a darált amaretti kekszeket.
Nyújtsd ki a leveles tésztát kb. 25 X 50 cm nagyságú
lapra, majd vágd ketté. (Mindkét fél széléből vágj le egy ujjnyi vastagságú
csíkot a díszítéshez.) Az egyik felet helyezd egy sütőpapírral bélelt lemezre,
vagy tepsibe.
Vágd hosszában ketté a babapiskótákat és a felét fektesd
a tésztára. Borítsd be a lecsöpögtetett gyümölccsel, simítsd rá a krémet, végül
takard be a maradék babapiskótával. Végül hajtsd rá a maradék tésztalapot.
Alaposan dolgozd el a széleket, majd a maradék csíkokból készítsd díszítést a
tetejére. … és itt jön a művészi szabadság… :)
Told a sütőbe és süsd készre.
Előmelegített sütő, 200 fok, 30 perc.
Ha kemény a lekvár, kissé olvaszd meg, vagy keverd el egy
kis likőrrel. :) Mikor a sütemény megsült, miután kivetted a
sütőből, azonnal kend meg a tetejét lekvárral, majd hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!