Ananászos párna



Tökéletes harmónia a gyümölcs a krém és a leveles tészta között. … bár, bevallom meg kell érte dolgozni…

Hozzávalók:
- 1 cs (250 g) leveles tészta

A töltelékhez:
- 1 ananász, vagy 1 doboz ananászkonzerv
- 50 g porcukor
- 100 g kandírozott narancshéj
- rum
- 150 g babapiskóta

A krémhez:
- 3 tojás
- 60 gr kristálycukor
- 50 g liszt
- 1 tasak vanilincukor
- 250 ml tej
- 1 narancs reszelt héja
- 25 g vaj
- 3 amaretti (mandulás keksz) darálva

Tetejére:
- 3 ek.  sárgabaracklekvár
Elkészítés:

Ha friss az ananász tisztítsd meg, szeleted fel, távolítsd el a fás részeit.
Tedd az ananászszeleteket egy tányérra, szórd meg porcukorral, keverd el a kandírozott narancshéjjal és a rummal, majd hagyd állni.

A krém elkészítéséhez keverd el a tojások sárgáit a cukorral, és verd fel habosra elektromos habverővel, majd keverd hozzá a lisztet és a vanilincukrot.

Melegítsd fel a tejet a narancs reszelt héjával és a vajjal, majd öntsd fokozatosan a tojásos keverékhez. Keverd el jól, majd öntsd vissza a keveréket abba az edénybe amelyikben a tejet melegítetted.

Folytonos keverés mellett kezd főzni, majd amikor sűrűsödni kezd, húzd le a tűzről és keverd bele a darált amaretti kekszeket.

Nyújtsd ki a leveles tésztát kb. 25 X 50 cm nagyságú lapra, majd vágd ketté. (Mindkét fél széléből vágj le egy ujjnyi vastagságú csíkot a díszítéshez.) Az egyik felet helyezd egy sütőpapírral bélelt lemezre, vagy tepsibe.

Vágd hosszában ketté a babapiskótákat és a felét fektesd a tésztára. Borítsd be a lecsöpögtetett gyümölccsel, simítsd rá a krémet, végül takard be a maradék babapiskótával. Végül hajtsd rá a maradék tésztalapot. Alaposan dolgozd el a széleket, majd a maradék csíkokból készítsd díszítést a tetejére. … és itt jön a művészi szabadság… :)

Told a sütőbe és süsd készre.

Előmelegített sütő, 200 fok, 30 perc.

Ha kemény a lekvár, kissé olvaszd meg, vagy keverd el egy kis likőrrel. :)  Mikor a sütemény megsült, miután kivetted a sütőből, azonnal kend meg a tetejét lekvárral, majd hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis