Mauritius - torta


Két réteg leveles tészta közé rejtett piskótalap, gazdagon töltve cukrászkrémmel.

Hozzávalók:
-2 cs leveles tészta tekercs

A piskótához:
-100 g liszt
-5 tojás
-50 g keményítő
-150 g kristálycukor

A krémhez:
-500 ml tej
-100 g kristálycukor
-1 citrom levágott héja
-3 tojás
-50 g liszt
- 50 ml narancslikőr vagy Triple Sec


A tetejére:
- 3 ek porcukor
- csokoládé forgács

Elkészítés:

Tekerd ki a leveles tésztát a deszkán, majd egy tál vagy egy fedő segítségével  vágj ki két 24 cm átmérőjű korongot.

Mindkét korongot helyezd sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsibe, szurkáld meg villával, majd süsd 15 percet 190 fokon, előmelegített sütőben egyenként!

A piskóta elkészítéséhez üsd a tojásokat egy keverőedénybe, szórd bele a cukrot, majd verd az elektromos habverővel 15 percig. A krémnek habosnak, és szinte fehérnek kell lenni.

Szitáld a lisztet és a keményítőt a krémbe. Lazán, alulról felfelé keverd össze, majd töltsd a masszát egy 24 cm átmérőjű kapcsos formába. (Természetesen a forma vajazott és lisztezett legyen, vagy sütőpapírral bélelt.)
Süsd a piskótát előmelegített sütőben 190 fokon, 30 percet. Ha elkészült a piskóta, csúsztasd sütőrácsra és hagyd kihűlni.

A cukrászkrémhez melegítsd fel a tej felét 30 g cukorral és a citromhéjjal együtt. 
Verd fel a tojások sárgáját 70 g cukorral elektromos habverővel, míg egészen fehér lesz. Szitáld hozzá a lisztet, keverd el, majd hígítsd fel a masszát előbb a maradék hideg, majd a felmelegített tejjel. (Előzőleg vedd ki a citromhéjat.)

Öntsd át az egészet a főzőedénybe és állandó keverés mellett  főzzük sűrű krémmé. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

Kend meg a tésztakorongot vastagon a cukrászkrémmel. Vágd le a piskóta vékony külső, keményebb réteget. Tedd félre a levágott részeket, melyeket majd később felhasználsz.

Tedd rá a krémre a piskótalapot. Hígítsd fel a likőrt 5 ek vízzel és egy kenőecset segítségével itasd át a piskótát az alkohollal. Simíts erre a lapra is cukrászkrémet majd illeszd rá a másik leveles tészta korongot.

A levágott piskótaszéleket morzsold össze egészen apróra.
Vond be a torta oldalát egyenletesen a maradék krémmel, majd a morzsolt piskótával borítsd be az oldalát.

Szórd meg porcukorral a torta tetejét, majd csokoládéforgáccsal.
Jó étvágyat!

TIPP: Miután megszórtad a torta tetejét porcukorral, forrósíts fel egy vaspálcát vagy hústűt és nyomd a torta cukros tetejére rácsot formázva. A cukor karamellizálódik ott ahol a forró vas hozzáér.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis