- 500 g liszt
- 150 g puha vaj
-150 g méz
- 5 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 3 ek narancslé
- csipet só
Tetejére:
- porcukor
Sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
Dolgozd össze a hozzávalókat, hogy egy tömör, sima tésztát kapj. Csavard fóliába és pihentesd hűtőben 30 percet.
Nyújtsd ki a tésztát kb 5 mm vékonyra és derelyevágóval szeleteld fel szabályos téglalapokra (kb. 5x3 cm).
Forrósítsd fel az olajat, majd tegyél bele 5 - 6 fánkot és süsd először az egyik majd a másik oldalát szép aranyszínűre. Az olaj akkor jó, ha a beletett fánkok körül sercegő buborékok képződnek.
Vedd ki a fánkokat, majd törlőpapírra téve itasd le róla az olajat. Halmozd egy tálra, szórd meg porcukorral, és tálalj mellé mézet egy kis tálkában.
Jó étvágyat!