Hozzávalók:
A tésztához:
- 400 g leveles tészta
- 1 tojás
A krémhez:
- 4 tojássárga
- 100 g cukor
- 50 g liszt
- 1/2 l tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs gesztenyemassza (250 g)
A tetejére:
- 1 tojás
- kevés porcukor
Elkészítés:
A krém elkészítéséhez, jól keverd össze a tojássárgákat a cukorral, majd a liszt és a fele tej hozzáadásával, keverj csomómentes homogén masszát. Amikor kész öntsd bele a maradék tejet és a citrom reszelt héját. Keverd jól el, majd folytonos keverés mellett főzd krémmé. Ha kész, hagyd kihűlni, majd dolgozd (reszeld) bele a gesztenyemasszát.
A leveles tésztát nyújtsd kb. 5 mm vékonyra majd vágj belőle derelyevágóval két korongot. Egy korongot tegyél sütőpapírra és halmozd rá a krémet. Ügyelj arra, hogy a körben a tészta szélén kb. 1 cm széles sáv maradjon. Fedd le a másik koronggal, és jól ragaszd össze a széleit.
A maradék tésztából formázz díszítést a torta tetejére. (Az enyém masni, de él az alkotói szabadság :) . Kend meg tojással és süsd szép pirosra.
Előmelegített sütő, 160 fok, 30 perc.
Tálaláskor szórd meg egy kevés porcukorral.
Jó étvágyat!