Alföldi barackos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához
-125 gr vaj
-200 gr liszt
-3 tojás
-1/2 cs sütőpor
-25 gr étkezési keményítő
-125 gr vaj
-1 csipet só
-200 gr apró kockára vágott barackbefőtt (lecsepegtetve)

Tetejére:
-2 cs habpor
-300 ml tej
-2 cs habfixáló
-250 gr vékony szeletekre vágott barackbefőtt
-1 ek csokis tortadara

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverd egynemű masszává, simítsd egy sütőpapírral bélelt 25 X  40 cm-es tepsibe, majd előmelegített sütőben süsd meg.

Előmelegített sütő, 180 fok, 15 perc.

A megsült sütemény szélét vágd körbe, és a tepsiben hagyd kihűlni. A habport a tejjel és a habfixálóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a barack felét.  A habot simítsd a sütemény tetejére, a maradék barackot oszd el a habon és szórd meg csokival, majd vágd kockákra.
Jó étvágyat!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis