Biberle



Biberle

Hozzávalók:
-150 gr liszt
-40 gr cukor
-40 gr olvasztott méz
-1 db tojássárga
-50 ml tej
-1 tk sütőpor
-fél tk őrölt fahéj
-fél tk őrölt szegfűszeg
-fél citrom reszelt héja

-200 gr marcipánmassza

Elkészítés:
Keverd össze a liszttel a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget és tedd egy keverőedénybe. Tedd bele a többi hozzávalót a marcipán kivételével és jól dolgozd össze. Tedd fóliába és 30 percre tedd hűtőbe.

A marcipánmasszát oszd három részre és formázd kb. 35 – 40 cm hosszú, ceruzavastagságú hengerekké. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsd ki a tésztát négyszögletesre, melynek hossza szintén 35 – 40 cm legyen. Egy ecsettel vékonyan kend meg vízzel, majd vágd 3 egyenlő csíkra és tekerd a marcipánhengerek köré. 

Görgesd a hengereket a munkalapon, hogy jól eldolgozd a tésztaszélek.  Szeleteld fel a hengereket ferdén  kb. 2 cm darabokra. Tedd sütőpapírra, majd süsd meg.

Előmelegített sütő, 170 fok, 10 perc.
A kész süteményt sütőpapírral együtt, rácson hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis