Biberle
-150 gr liszt
-40 gr cukor
-40 gr olvasztott méz
-1 db tojássárga
-50 ml tej
-1 tk sütőpor
-fél tk őrölt fahéj
-fél tk őrölt szegfűszeg
-fél citrom reszelt héja
-200 gr marcipánmassza
Elkészítés:
Keverd össze a liszttel a
sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget és tedd egy keverőedénybe. Tedd bele a
többi hozzávalót a marcipán kivételével és jól dolgozd össze. Tedd fóliába és
30 percre tedd hűtőbe.
A marcipánmasszát oszd három részre és formázd kb. 35 – 40 cm hosszú, ceruzavastagságú hengerekké. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsd ki a tésztát négyszögletesre, melynek hossza szintén 35 – 40 cm legyen. Egy ecsettel vékonyan kend meg vízzel, majd vágd 3 egyenlő csíkra és tekerd a marcipánhengerek köré.
Görgesd a hengereket a munkalapon, hogy jól eldolgozd a tésztaszélek. Szeleteld fel a hengereket ferdén kb. 2 cm darabokra. Tedd sütőpapírra, majd süsd meg.
A marcipánmasszát oszd három részre és formázd kb. 35 – 40 cm hosszú, ceruzavastagságú hengerekké. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsd ki a tésztát négyszögletesre, melynek hossza szintén 35 – 40 cm legyen. Egy ecsettel vékonyan kend meg vízzel, majd vágd 3 egyenlő csíkra és tekerd a marcipánhengerek köré.
Görgesd a hengereket a munkalapon, hogy jól eldolgozd a tésztaszélek. Szeleteld fel a hengereket ferdén kb. 2 cm darabokra. Tedd sütőpapírra, majd süsd meg.
Előmelegített sütő, 170 fok,
10 perc.
A kész süteményt sütőpapírral
együtt, rácson hagyd kihűlni.