Hozzávalók:
- 1 db nagy tojás
- liszt- a tojás súlyának megfelelő mennyiség
- cukor- a tojás súlyának megfelelő mennyiség
(a tojást hájastól mérd!)
- 1/2 kk sütőpor
- 1 cs ét tortabevonó
- 2 cs vaníliás puding krém
- 400 ml tej
- 50 gr szeletelt pirított mandula (dió, mogyoró)
Elkészítés:
A tojást és a cukrot
robotgéppel keverd habosra, majd keverd bele a lisztet és a sütőport is. Tegyél
diónyi halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben süsd
halvány sárgára.
180 fok, 4-5 perc.
Olvaszd fel a tortabevonót és kend meg a
kihűlt tallérok tetejét. Hagyd megdermedni a csokoládét. Készítsd el a krémet a
tasakon lévő leírás szerint a tejjel és a vaníliás cukorral. Töltsd a krémet
nyomózsákba és nyomj halmocskákat a csokis tallérok tetejére.
Szórd meg a
puding tetejét ízlés szerint a vágott magokkal. Díszítheted a maradék
csokoládéval, majd hagyd megszilárdulni. Frissen a legjobb.