Csokis - vaníliás falatkák


Hozzávalók:
- 1 db nagy tojás
- liszt- a tojás súlyának megfelelő mennyiség
- cukor- a tojás súlyának megfelelő mennyiség
(a tojást hájastól mérd!)
- 1/2 kk sütőpor
- 1 cs ét tortabevonó
- 2 cs vaníliás puding krém
- 400 ml tej
- 50 gr szeletelt pirított mandula (dió, mogyoró)

Elkészítés:

A tojást és a cukrot robotgéppel keverd habosra, majd keverd bele a lisztet és a sütőport is. Tegyél diónyi halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben süsd halvány sárgára. 

180 fok, 4-5 perc. 

Olvaszd fel a tortabevonót és kend meg a kihűlt tallérok tetejét. Hagyd megdermedni a csokoládét. Készítsd el a krémet a tasakon lévő leírás szerint a tejjel és a vaníliás cukorral. Töltsd a krémet nyomózsákba és nyomj halmocskákat a csokis tallérok tetejére. 

Szórd meg a puding tetejét ízlés szerint a vágott magokkal. Díszítheted a maradék csokoládéval, majd hagyd megszilárdulni. Frissen a legjobb.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis