Hozzávalók:
- 1 kg magozott meggy
- 1 rúd vanília
- 1 dl meggylikőr
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejszín
- tejszínhab
- őrölt fahéj
- cukor
- citromfű
Elkészítés:
A meggyet tedd egy lábasba és
önts rá másfél liter vizet. Vágd ketté a vaníliarudat, kapard ki a belsejét és
tedd a levesbe. Ízlés szerint ízesítsd cukorral, fahéjjal és forrald fel.
Húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, majd a főtt meggyszemek harmadát kanalazd ki, a többit botmixerrel turmixold össze.
Húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, majd a főtt meggyszemek harmadát kanalazd ki, a többit botmixerrel turmixold össze.
Keverd bele a meggyszemeket a likőrt és tálalásig tedd hűtőbe. Hűtsd le
alaposan, majd tálaláskor minden tálka leves tetejére tegyél egy adag
tejszínhabot és díszítsd citromfűvel.