Málnás - csokoládés linzertorta

Krémmel, csokoládéval és málnával töltött omlós sütemény.

Hozzávalók:
A tészta:
- 300 g liszt
- 150 g puha vaj
- 50 g cukor
- 75 g víz!
- csipet só

Töltelék:
- 2 tojás
- 80 g cukor
- 30 g kukoricakeményítő
- 1 ek. Cointreau likőr (narancslikőr)
- 100 g étcsokoládé
- 250 g málna
- 2 ek porcukor

Elkészítés:

Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd takard le fóliával és pihentesd 30 percet hűtőben.

A töltelékhez üsd egy tálba a tojásokat és a cukorral együtt habverővel keverd habosra. Keverd hozzá a keményítőt és a likőrt. 

Nyújtsd ki a tésztát, majd bélelj ki vele egy vajazott, lisztezett gyümölcstorta formát. Szurkáld meg az alját villával, majd told a sütőbe.

Előmelegített sütő, 160 fok 15 perc.

Olvaszd föl a csokoládét és öntsd a félig megsült tésztára. Szórd rá a málna felét, öntsd rá a krémet, majd szórd meg a porcukor felével. Told vissza a sütőbe és süsd készre. Vigyázz, hogy a torta felszíne ne égjen meg.

180 fok, 10 perc.

Amikor a torta megsült, vedd ki a formából, szórd meg a maradék porcukorral és díszítsd a maradék málnával.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis