Hozzávalók:
-125 gr puha vaj
-150 gr liszt
-60 gr porcukor
-1 cs vaníliás cukor
-1/2 kk sütőpor
-10 gr kakaópor (cukrozatlan)
-3 ek tej
-6 csepp mandula aroma
Díszítéshez:
-néhány fenyőmag, pisztácia mag, vagy mandula
Máz:
-100 gr porcukor
-2 ek víz
Elkészítés:
A puha vajat egy keverőgépben
keverd simára, majd fokozatos keverés közben szórd bele a porcukrot és a
vaníliás cukrot. Keverd addig, míg sűrű masszát kapsz. A liszttel keverd el a
sütőport és a kakaóport, majd a tejjel és a mandula aromával váltakozva,
keverés közben add a masszához. A tésztát tedd nyomózsákba és sütőpapírral
bélelt tepsibe nyomj kb. 3 cm-es gyűrűket. A tésztaszélek érintkezésnél nyomj
mindegyik gyűrűbe egy-egy tetszés szerinti magot, majd süsd meg.
Előmelegített sütő, 180 fok,
8-10 perc.
Hagy a kekszeket rácson,
sütőpapíron kihűlni. A porcukrot keverd el a vízzel, hogy sűrű masszát kapj. A
mázat tedd tasakba, sarkát kicsit vágd ki és készíts díszítést a kekszek
tetejére.