Mandulás morzsatorta

Könnyű sütemény egy könnyű vacsora után. ... és mellé egy pohár sárgamuskotály. :)

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 300 g mandula
- 300 g cukor
- 400 g vaj
- 1 citrom
- 3 ek pálinka

Elkészítés:

Daráld mixerben finomra a mandulát egy evőkanál cukorral.

Gyúrd össze a tészta hozzávalóit erőteljes mozdulatokkal simává, majd folytasd az eldolgozását újabb 5 percig. A tészta akkor jó, ha morzsolódik.

Vajazz ki egy 24 cm átm. tortaformát, majd szórd be zsemlemorzsával. Morzsold el a tésztát. Egy kanál segítségével oszd el egyenetlenül és lazán nyomkodd le a formában, majd told a sütőbe.

Előmelegített sütő, 180 fok, 30 perc.

A megsült tortát borítsd sütőrácsra hűlni, majd díszítsd kedved szerint.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis