Hozzávalók:
-250 gr szárított datolya
-100 gr müzli
-50 gr darált dió
-50 gr méz
-20 gr lágy vaj
-fél citrom leve és reszelt héja
Díszítés:
-100 gr fehér csokoládé
-1 ek olaj
-tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A datolyák szárát távolítsd
el, majd a gyümölcsöt vágd apró darabokra. A müzlit nyújtófával morzsold szét
egy jól lezárt műanyag tasakba téve.
Minden hozzávalót tegyél egy edénybe,
legegyszerűbb egy keverőgépbe, és keverd addig, míg egynemű masszát kapsz. A
masszából formálj ovális golyókat és tedd sütőpapírra.
Olvaszd fel a fehér
csokit, majd minden bonbont márts félig bele, majd tegyél vissza a sütőpapírra.
Hagyd megszilárdulni. Olvaszd fel a tortabevonót, majd hosszában mintázz csokis
csíkokat a bonbonok tetejére. Amikor a máz megszilárdult, tedd a
bonbonokat kis papírtálkákba (kis
muffinpapír) majd jól záródó dobozba.