Mézes - datolyás bombon


Hozzávalók:
-250 gr szárított datolya
-100 gr müzli
-50 gr darált dió
-50 gr méz
-20 gr lágy vaj
-fél citrom leve és reszelt héja

Díszítés:
-100 gr fehér csokoládé
-1 ek olaj
-tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:

A datolyák szárát távolítsd el, majd a gyümölcsöt vágd apró darabokra. A müzlit nyújtófával morzsold szét egy jól lezárt műanyag tasakba téve. 

Minden hozzávalót tegyél egy edénybe, legegyszerűbb egy keverőgépbe, és keverd addig, míg egynemű masszát kapsz. A masszából formálj ovális golyókat és tedd sütőpapírra. 

Olvaszd fel a fehér csokit, majd minden bonbont márts félig bele, majd tegyél vissza a sütőpapírra. Hagyd megszilárdulni. Olvaszd fel a tortabevonót, majd hosszában mintázz csokis csíkokat a bonbonok tetejére. Amikor a máz megszilárdult, tedd a bonbonokat  kis papírtálkákba (kis muffinpapír) majd jól záródó dobozba.
Jó étvágyat!
 
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis