Hozzávalók:
Tészta:
-175 gr liszt
-1/2 tk sütőpor
-75 gr cukor
-1 cs vaníliás cukor
-1 tojás
-125 gr lágy vaj
-200 gr sárgabaracklekvár
-175 gr durvára reszelt fehér csokoládé
Díszítéshez:
-1/2 narancs héja reszelve
-125 gr fehér csokoládé
-kevés ét tortabevonó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy
keverőedényben, konyhai robotgéppel jól dolgozd össze. Két teáskanál
segítségével tegyél mogyorónyi halmokat
egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok között hagyj kb. 5 cm helyet, majd
belisztezett villával nyomkodd lapos korongokká a tésztát. Told a tésztát
sütőbe, és süsd meg.
Előmelegített sütő, 160 fok 15
perc.
A kekszeket a sütőpapírral
együtt egy rácson hagyd kihűlni. Olvaszd fel a fehér csokoládét és kend meg
vele a kihűlt kekszek tetejét, majd azonnal szórd rá a narancs héját. Hagyd
megszilárdulni. Olvaszd fel a tortabevonót és díszítsd vele a kekszek tetejét
tetszés szerint.