Narancsos - csokis kekszek


Hozzávalók:

Tészta:
-175 gr liszt
-1/2 tk sütőpor
-75 gr cukor
-1 cs vaníliás cukor
-1 tojás
-125 gr lágy vaj
-200 gr sárgabaracklekvár
-175 gr durvára reszelt fehér csokoládé

Díszítéshez:
-1/2 narancs héja reszelve
-125 gr fehér csokoládé
-kevés ét tortabevonó

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy keverőedényben, konyhai robotgéppel jól dolgozd össze. Két teáskanál segítségével tegyél  mogyorónyi halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok között hagyj kb. 5 cm helyet, majd belisztezett villával nyomkodd lapos korongokká a tésztát. Told a tésztát sütőbe, és süsd meg.

Előmelegített sütő, 160 fok 15 perc.

A kekszeket a sütőpapírral együtt egy rácson hagyd kihűlni. Olvaszd fel a fehér csokoládét és kend meg vele a kihűlt kekszek tetejét, majd azonnal szórd rá a narancs héját. Hagyd megszilárdulni. Olvaszd fel a tortabevonót és díszítsd vele a kekszek tetejét tetszés szerint.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis