Olasz levesek ínyenceknek
Hozzávalók:
- 25 dkg darált marhafelsál
- 1 sárgarépa darabolva
- 2 ek aprított zellerlevél
- 2 szál póréhagyma
apróra darabolva
- 1 tojásfehérje
- 1 liter húsleves
- olaj
- só, bors, reszelt sajt
Elkészítés:
Olajon fonnyaszd meg a hagymát
a sárgarépát. Vedd le a tűzről és tedd bele a darált húst és a tojásfehérjét,
majd alaposan keverd össze.
Öntsd fel a forró húslevessel és még egy liter
vízzel. Sózd, borsozd. Szórd bele a zellerlevelet, majd tedd vissza a tűzre és
közepes lángon gyakori kavarás közben főzd addig, amíg a fele lé elfő.
Tálald
reszelt sajttal és pirítóssal.
Jó étvágyat!