Rizses torta

Vaníliaillatú tradícionális olasz sütemény. 

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g liszt
- 100 g puha vaj
- 100 ml hideg víz
- csipet só

Krém:
- 500 ml tej
- 250 g rizs
- 150 g darált mandula
- 4 tojásfehérje
- 150 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor v. vaníliaaroma
- csipet só

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan gyúrd össze, majd a tésztát csavard fóliába és tedd a hűtőbe 30 percre.

A krémhez melegítsd fel a tejet egy csipet sóval a vaníliás cukorral egy főzőedényben. Add hozzá a rizst, majd miután újra felforrt, főzd még 15 percig (gyakran kevergetve). Vedd le a tűzről és keverd bele a mandulát.

Verd a tojásfehérjéket kemény habbá, majd óvatosan forgasd a rizshez. A tésztát vedd ki a hűtőből és tegyél félre egy mandarin nagyságú darabot.

Vajazz és lisztezz ki egy 24 cm átm. tortaformát, majd a kinyújtott tésztával béleld ki, alaposan elegyengetve a forma belsejében és oldalán.

Töltsd meg a rizses masszával a tésztát. A maradék tésztából készítsd díszítést a tetejére és a peremére, majd told a sütőbe.

Előmelegített sütő 200 fok 25 - 30 perc.
Jó étvágyat!

TIPP: A díszítés természetesen "szabadon választott" fantázia! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis