Torta piniadióval

A piniadió, a Mandulafenyő vagy más néven (a sok neve közül az egyik) Olaszfenyő magja. ... s a finoman megpirult mag alatt hinnéd, hogy belül lágy mandulakrém és könnyű áfonyadzsem rejtőzik?

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 3 tojás sárgája
- 100 g puha vaj

Töltelék:
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 50 g liszt
- 250 ml tej
- 100 g őrölt mandula
- 3 ek áfonyadzsem
- 100 g fenyőmag/píniadió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és dolgozd míg sima, egynemű lesz. Tekerd fóliába és tedd a hűtőbe 30 percre.

A töltelékhez a tojások sárgáit habverővel, keverd krémesre cukorral egy főzőedényben. Add hozzá a lisztet és a langyos tejet, majd tovább kevergetve kezd el főzni lassú tűzön. Amikor a krém sűrű, vedd le e tűzről és keverd el benne a mandulát.

Vajazz és lisztezz ki egy 24 cm átm. tortaformát, majd nyújtsd ki a tésztát és béleld ki vele. Alaposan nyomkodd a forma aljához és oldalához. 

Kend meg az a tésztát áfonyadzsemmel, majd egyengesd el rajta a mandulakrémet. Végül szórd meg píniadióval és told a sütőbe.

Előmelegített sütő, 180 fok, 25 - 30 perc.
Jó étvágyat!

TIPP: I. Ha a sütemény tetején a magok túlzottan pirulnának, takard le alufóliával, így szép marad a tortád teteje.
II. Keverj a krémbe 10 csepp mandulaaromát is, nem csak a színe, de az íze is intenzívebb lesz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis