Hozzávalók:
Tésztához
-300 gr liszt
-1 tojás
-60 gr vaj
-250 gr cukor
-20 g kakaó
-1 cs sütőpor
-250 ml tej
-200 gr szárított füge
Tejszínhabhoz
-400 ml hideg tejszín
-2 cs habfixáló
-2 cs vaniliás cukor
Díszítés
-50 gr porcukor
-1 ek kávé
Elkészítés:
Távolítsd el a fügék szárát és a gyümölcsöt vágd apró
darabokra. A lisztet keverd el a sütőporral és a kakaóval és a fügedarabokkal. Keverd
habosra a tojást a vajjal és a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet. Szórd bele a
lisztes keveréket és dolgozd el sima masszává. A tésztát oszd szét a
papírkosárkákban illetve a muffinsütő formában, majd süsd készre.
Előmelegített sütő, 180 fok, 20 perc
Sütés után a muffinokat rácson
hagyd kihűlni. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verd kemény
habbá, és minden muffin tetejére tegyél egy-egy „hókupacot”. Keverj mázat a
porcukorból és a kávéból, majd csurgass a habok tetejére tetszés szerinti
díszítést. Legkönnyebb, ha műanyagzacskóba töltöd, melynek egyik sarkából
kicsit levágsz. Így könnyebben megy a díszítés.