Gombás - húsos rakott krumpli



Hozzávalók:
- 1,5 kg főtt burgonya
- 40 dkg pulyka vagy sertés apróhús
- 20 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 lilahagyma
- 2 – 3 gerezd aprított fokhagyma
- 400 ml tejföl
- vaj, só, ételízesítő, bors

Elkészítés:

A megmosott húst vagdald apró darabokra. A hagymákat vágd finomra, majd egy serpenyőben kevés vajon pirítsd meg a hússal együtt. Fűszerezd fokhagymával és a fűszerekkel. 

A krumplit karikázd fel, a gombát vagdald kisebb darabokra és a tejfölt keverd el 1 kk ételízesítővel. Egy sütőedényt mázolj ki vajjal és rakj az aljára egy sor krumplikarikát.  Kend meg tejföllel majd szórj rá gombát majd hagymás apróhúst. Ismételd a rétegezést addig, amíg a hozzávalók elfogynak. 

A tetejére burgonya kerüljön, melyre kend rá a maradék tejfölt, majd önts alá fél dl vizet és lefedve told az előmelegített sütőbe. Süsd fél órát, majd vedd le a fedőt és a krumplit a tetején süsd ropogósra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis