-50 dkg csont nélküli sovány
marhahús
-40 dkg főtt vörösbab
-1 nagy vöröshagyma
-3 hámozott paradicsom v. 3
kanál sűrített paradicsom
-1 – 2 kis erős paprika
-3 gerezd fokhagyma
-oreganó
-őrölt kömény
-só, bors, olaj
Elkészítés:
A húst vágd egészen apró
kockákra. A finomra vágott hagymát olajon pirítsd világosra és add hozzá a
húst.
Nagylángon, állandóan kevergetve süsd zsírjára. Tedd bele a paradicsomot az
apróra vágott csípős paprikát, a fokhagymát és a fűszereket.
Öntsd fel annyi
vízzel, amennyi ellepi és forrald fel. Ha felforrt mérsékeld a tüzet és fedő
alatt főzd puhára. Amikor puha a hús, öntsd hozzá a babot, forrald össze és
tálald forrón friss csavart zsemlével.
Jó étvágyat!