- 1,5 kg-os csirke v.
csirkecomb
- 5 dl tej
- 4 fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 1 tk friss gyömbér
- 4 ek durvára vágott koriander
- olaj, bors, só
Elkészítés:
Egy mély serpenyőben olajon
süsd át a sózott, borsozott csirkét, majd vedd ki az edényből és tedd félre.
Vágd cikkekre a gombát és negyedekre a hagymákat, majd a sütésből visszamaradt
zsiradékban párold meg. Tedd vissza a csirkedarabokat, szórd meg gyömbérrel, és
öntsd bele a tejet.
Forrald fel, majd kis lángon lefedve párold puhára a
csirkét. Helyezd tányérokra a húsokat és a gombát, majd hintsd meg 3 ek korianderrel.
A maradék koriandert keverd a mártásba, melyet a hús mellé tálalj. Körítheted
főtt burgonyával vagy rizzsel.
Jó étvágyat!