- 40 dkg pulyka apróhús
- 1 kis fej apróra vágott hagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 25 dkg brokkoli nagyobb rózsákra szedve
- 25 dkg karfiol nagyobb rózsákra szedve
- 2 db sárgarépa nagyobb csíkokra vágva
- 1 húsleveskocka
- 1 ek aprított petrezselyem
- vaj, mustár
- só, bors
Elkészítés:
A tisztított zöldségeket
(borsó, karfiol, brokkoli, sárgarépa) a leveskockával, párold majdnem
puhára. A húst vágd ceruzavastagságú csíkokra.
Egy lábasban kevés
vajon párold meg a hagymát. Tedd bele a húst és erős tűzön, állandóan
kevergetve pirítsd fehéredésig. Sózd, borsozd, és add hozzá a leszűrt
zöldségeket.
Önts hozzá 1 dl zöldséglevet, 1 tk mustárt, majd párold puhára a
húst. Ne keverd gyakran, mert a zöldségek széteshetnek. Tálal petrezselyemmel
megszórva párolt rizzsel körítve.
Jó étvágyat!