Zöldfűszeres húspogácsa



Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 zöldhagyma
- 1 csokor aprított zellerlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, bors, só

Fűszeres krumplihoz:
- 1 kg krumpli
-  2 ek olaj
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 2 tk fokhagymás só
- bors, őrölt kömény, morzsolt kakukkfű

Elkészítés:

Hámozd meg a krumplit és vágd nagy gerezdekre. Mosd meg, itasd le a nedvességet, majd egy nagy tálban forgasd össze az olajjal és a fűszerekkel. Rakd a krumplikat sütőpapírra és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süsd készre. 

A húst konyhai robotgéppel daráld pépesre, majd keverd össze a fokhagymával a zellerlevéllel és a darabolt újhagymával. Sózd, borsozd, majd még egyszer forgasd át a robotgépben. 

A masszából formázz tenyérnyi lapos pogácsákat és olajon, serpenyőben süsd meg. Tálald a krumplival és majonézzel.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis