Szokatlan újítást próbálhatsz ki ezzel a recepttel. A
batyu alakú leveles tésztába fánktésztát teszek, majd sülés után az egészet
fenséges krémmel töltöm meg.
Hozzávalók:
A tésztához:
-250 g leveles tészta
-100 g vaj
-250 ml víz
-150 g liszt
- 4 tojás
-csipet só
A töltelékhez:
-250 ml tej
-1 cs. cukrászkrém alap
-100 g mascarpone
-150 g felvert tejszín
-50 ml Marsala bor vagy bármilyen gyümölcspárlat
A leveles tésztát,
ha fagyott, hagyd felengedni szobahőmérsékleten.
Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval. Öntsd bele a lisztet,
majd keverd addig, amíg a tészta elválik az edény falától.
Tedd a tésztát keverőtálba és hagyd langyosra hűlni.
Dolgod bele egyenként a 4 tojást.
Mini tortaformákat vajazz ki és lisztezz be, vagy vágj
mindegyikbe megfelelő méretű sütőpapírt. Részemről az utóbbira szavazok.
Egyszerűbb és gyorsabb. … na persze meg ha a mosogatásra is gondolok… :)
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsd ki a leveles tésztát
kb. 3 mm vékony lappá, és vágd 12 db négyzetre. Tedd a négyzeteket a formákba.
A fánktésztát oszd el a négyzeteken, majd a leveles
tésztát hajtsd a fánktészta fölé batyu formán, mint a túrós táskát. Kend meg a
tetejüket enyhén felvert tojással, majd süsd szép pirosra.
Előmelegített sütő, 200 fok, 20 perc.
A krémhez a hideg tejet keverd el a cukrászkrém alappal,
majd kézi habverővel dolgozd el sima krémmé. Keverd bele a mascarpone-t a felvert tejszínt és a Marsala bort.
Ha a batyuk megsültek, vedd ki a sütőből és hagyd
kihűlni. Tedd a krémet habzsákba és a csövet a batyu oldalába, vagy tetejébe
illesztve töltsd meg a sütiket a fincsi krémmel.
Jó étvágyat!
TIPP: A cukrászkrém
receptje alapján te is elkészítheted ezt csodásan finom, mégis nemesen
egyszerű finomságot. A Mauritius –torta finom rétegei is éppen ezt a krémet rejtik.