Krémes batyuk



Szokatlan újítást próbálhatsz ki ezzel a recepttel. A batyu alakú leveles tésztába fánktésztát teszek, majd sülés után az egészet fenséges krémmel töltöm meg.


Hozzávalók:

A tésztához:
-250 g leveles tészta

-100 g vaj
-250 ml víz
-150 g liszt
- 4 tojás
-csipet só

A töltelékhez:
-250 ml tej
-1 cs. cukrászkrém alap
-100 g mascarpone
-150 g felvert tejszín
-50 ml Marsala bor vagy bármilyen gyümölcspárlat

A leveles  tésztát, ha fagyott, hagyd felengedni szobahőmérsékleten.

Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval. Öntsd bele a lisztet, majd keverd addig, amíg a tészta elválik az edény falától.

Tedd a tésztát keverőtálba és hagyd langyosra hűlni. Dolgod bele egyenként a 4 tojást.

Mini tortaformákat vajazz ki és lisztezz be, vagy vágj mindegyikbe megfelelő méretű sütőpapírt. Részemről az utóbbira szavazok. Egyszerűbb és gyorsabb. … na persze meg ha a mosogatásra is gondolok… :)

Enyhén lisztezett deszkán nyújtsd ki a leveles tésztát kb. 3 mm vékony lappá, és vágd 12 db négyzetre. Tedd a négyzeteket a formákba.

A fánktésztát oszd el a négyzeteken, majd a leveles tésztát hajtsd a fánktészta fölé batyu formán, mint a túrós táskát. Kend meg a tetejüket enyhén felvert tojással, majd süsd szép pirosra.

Előmelegített sütő, 200 fok, 20 perc.

A krémhez a hideg tejet keverd el a cukrászkrém alappal, majd kézi habverővel dolgozd el sima krémmé. Keverd bele a mascarpone-t  a felvert tejszínt és a Marsala bort.

Ha a batyuk megsültek, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Tedd a krémet habzsákba és a csövet a batyu oldalába, vagy tetejébe illesztve töltsd meg a sütiket a fincsi krémmel.
Jó étvágyat!

TIPP:  A cukrászkrém receptje alapján te is elkészítheted ezt csodásan finom, mégis nemesen egyszerű finomságot. A  Mauritius –torta finom rétegei is éppen ezt a krémet rejtik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis